Pécsi Tudományegyetem

FELSŐOKTATÁSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE

 

 

Egyéb

Katona Mária FDSZ emlékplakettet kapott

Nyomtatóbarát változatKüldés emailbenPDF változat

A több évtizedes hagyományokhoz híven a szakszervezet idén is emlékplakettel ismeri el egy kolléga munkáját, aki az egyetemen töltött évei alatt, és nyugdíjba vonulása után is nagyban segítette a szakszervezet munkáját.
Az idei kitüntetés átadására felkérem Horváth Csaba elnök és Kosaras Attila elnökhelyettes urat.
Az FDSZ emlékplakettjét ebben az évben Katona Mária érdemelte ki.

rovat: 

Edzőtermi bérlet - használat tagoknak

EDZŐTEREM HASZNÁLATA SZAKSZERVEZETI TAGOKNAK

Az FDSZ PTE Intézményi Szervezete továbbra is kikapcsolódási lehetőséget biztosít szakszervezeti tagjai számára. Napi jegyeket vásárolunk, amelyek a Munkácsy Mihály utca 33. szám alatt található F3 Fitness Centerben állnak rendelkezésre.

 

Akik edzeni szeretnének, az ottani adminisztrációs lap kitöltésével térítésmentesen megtehetik ezt. Az edzőterembe való megérkezéskor mindenki jelezze, hogy a Pécsi Tudományegyetem Szakszervezetének napijegyével szeretne edzeni, majd a kezébe kapott adminisztrációs lapra rá kell írni az igénybevétel dátumát, az igénybevevő nevét és aláírását, valamint azt, hogy a PTE melyik szervezeti egységében dolgozik. A bérlet a nyitva tartási időn belül bármikor felhasználható. 

 

rovat: 

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) küldöttgyűlésének állásfoglalása a Nemzeti Felsőoktatásról szóló törvény tervezett módosításáról

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) küldöttgyűlésének állásfoglalása a Nemzeti Felsőoktatásról szóló törvény tervezett módosításáról

Az FDSZ kéri a Kormányt, hogy vizsgálja felül és vonja vissza a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítására az Országgyűléshez benyújtott T/14686 számú javaslatát.

Minden Magyarországon működő, az oktatásban és tudományos téren sikeresen teljesítő, tevékenységével hazai és nemzetközi elismerést kivívó felsőoktatási intézmény hozzájárul a magyarországi felsőoktatás megbecsültségének javításához, versenyképességének növeléséhez. Az Európai Gazdasági Téren kívüli külföldi felsőoktatási intézmények is fontos szerepet játszanak hazánk felsőoktatásában, számos képzési programjuk Magyarországon elérhető valós alternatívát nyújt külföldi képzésekkel szemben, hozzájárulva tehetséges hallgatóink és oktatóink megtartásához.

Ezen felsőoktatási intézmények hazai működését befolyásoló törvényjavaslat előkészítésébe nem vonták be a szakmai szervezeteket, nem volt egyeztetés, az érintettekkel való konzultáció. Tiltakozunk a törvénymódosítási javaslat benyújtásának módja ellen és mivel tartalma sérti az egyetemi autonómiát, az akadémiai szféra szabadságát, veszélyezteti integritását, ezért felszólítjuk a Kormányt: előterjesztését vonja vissza.

Az FDSZ küldöttgyűlése szolidaritását fejezi ki az érintett intézményekben, s különösen a tervezett intézkedésekkel leginkább veszélyeztetett Közép-európai Egyetemen (CEU) dolgozó kollégáival!

rovat: 

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) bértárgyalások haladéktalan megkezdésére szólítja fel az Oktatásért Felelős Államtitkárságot

A Kormány a költségvetési szféra számos területén ígéretet tett a munkavállalók bérének emelésére. Több területen zajlik életpályamodellek bevezetése és hozzá kapcsolódóan bérrendezés.

Napirenden van a felsőoktatásban az oktatók, kutatók, tanárok bérének (az oktatói bértábla alapját képező egyetemi tanári 1 fizetési fokozat összegének) emelése. Azonban mintha a Kormány tudomást sem venne a felsőoktatási intézmények oktatást/kutatást segítő munkakörben alkalmazott munkatársairól, akiknél alapvetően a 2008 óta változatlan közalkalmazotti bértábla határozza meg a fizetést. Halaszthatatlan a differenciálást garantáló, megtartó erővel bíró, értékálló bérrendszer kialakítása! Ezért az FDSZ a segítői munkakörben foglalkoztatottak számára a minimálbérre és a garantált bérminimumra épülő felsőoktatási bértábla kialakítását kezdeményezte!

Az FDSZ a Magyar Rektori Konferenciával egyeztetett bértábla-javaslatait 2017 januárjában közös beadványban juttatta el az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkárságára.

Mivel az Államtitkárság e kérdésben nem nyilatkozott, információt nem adott, megkeresésünkre nem reagált, felszólítjuk az Oktatásért Felelős Államtitkárság és az EMMI vezetőit, hogy az FDSZ és az MRK bevonásával haladéktalanul kezdjék meg az oktatást/kutatást segítők bérének rendezésére, felsőoktatási bértábla kialakítására vonatkozó tárgyalásokat.

rovat: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egyéb csatornájára
You shall not pass!