Mert a szakszervezet TE vagy!

Mert a PTE munkavállalóinak a szakszervezet ad lehetősége arra, hogy közös erővel képviseljék munkához kapcsolódó érdekeiket, kivívják és megőrizzék jogaikat, a KÖZÖSSÉG védelmét nyújtsák az egyénnek.

A szakszervezet célja, hogy a Pécsi Tudományegyetemen a munkavállalók érdekében követelje ki a korrekt körülmények közötti munkavállalás garanciáit, feltételeit, körülményeit, és folyamatosan fejlessze és védje azokat.

A PTE munkavállalóinak minél szélesebb körű közös összefogása és kiállása teszi egyedül lehetővé, hogy a szakszervezet alkuképes pozícióból folytathasson párbeszédet a mindenkori munkaadóval.

Ha mostanában az „egyetemi modellváltás” kapcsán fontolgatod a belépést az FDSZ pécsi szervezetébe tudd, hogy a már belépett kollégák az alábbiakat válaszolták a „miért”-re és a „MOST”-ra:  

"Én azért léptem be MOST az FDSZ-be, mert

  • A modellváltás elveszi tőlem a maradék biztonságot is, amit a közalkalmazotti státusz eddig nyújtott.”
  • „Ha mi, munkavállalók nem vagyunk egyedül, együtt hangosabban tudunk megszólalni, ha kell, tiltakozni, vagyis az érdekeinket képviselni – az “érdekképviselet” szervezett keretei között.”
  • „Az együttes érdekképviselet egyik legerősebb formája a KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS. Ahhoz, hogy a munkahelyi szakszervezet kollektív szerződést köthessen, a munkavállalók LEGALÁBB 10%-a kell, hogy szakszervezeti tag legyen, érjük EGYÜTT el a 10%-ot!”
  • „Ha a modellváltás – a kétes hitelű ígéretek ellenére – a jelenleginél is rosszabb, kiszolgáltatottabb helyzetbe juttat engem, mint munkavállalót, és nem marad más, mint a tiltakozás radikálisabb formái, ezekre csakis szakszervezeti tagként van esélyem a törvény védelme alatt.”

Ha hasonlóan vélekedsz és tennél valamit, csatlakozz hozzánk Te is! Legyünk minél többen! Próbáljuk mi magunk megvédeni EGYÜTT az érdekeinket, mert más nem fogja megtenni helyettünk!

A belépés módja:

  • Töltsd ki a belépési nyilatkozatot, melyet ITT találsz!
  • Küldd el a pécsi FDSZ irodába: Pécsi Tudományegyetem Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, 7622 Pécs, Rektori Kabinet épülete, Vasvári Pál u. 4. (-1. szint 003.) VAGY add le a nyilatkozatot a saját egységed bizalmijánál! Elérhetőségek ITT.