Tisztelt Elnök Úr!

2021. 11. 11-én kelt levelére, melyben az FDSZ részéről a 2x15%-os bérfejlesztéssel kapcsolatban fogalmaz meg kérdéseket az Egyetem kancellárjának címezve, a következőket válaszoljuk rektori-kancellári közös levélben.

Az Egyetem rektori-kancellári vezetése továbbra is elkötelezett a korábban megígért és kommunikált 2x15%-os bérfejlesztés megvalósításában.

Tájékoztatjuk Elnök Urat, hogy a 2022. január 1-jétől esedékes bérfejlesztés elveinek kialakítására rektori felkérésre, Dr. Schepp Zoltán dékán úr vezetésével egy ad hoc bizottság került kijelölésre.
Elnök úr az egyetemvezetés számára 2021. december 1-jéig tesz javaslatot a bérfejlesztés elveire mind az oktatói-kutatói, mind a nem oktatói-kutatói munkavállalók esetében.
Ezen javaslatoknak a rektori-kancellári vezetés által történő elfogadása után egyeztetést fogunk kezdeményezni valamennyi, a kollektív szerződéskötésre jogosult szakszervezettel.

Az egyeztetésen a rektori és a kancellári képviseletet Lengvárszky Attila rektori kabinetvezető úr, dr. Kövér Péter kancelláriai hivatalvezető úr és Egyed Mihály humánpolitikai főosztályvezető úr biztosítják, akik a fent említett javaslat az elfogadása után időpontot egyeztetnek az érintett érdekképviseletekkel.

Tisztelettel:

 

 

Dr. Miseta Attila sk.                                     Decsi István sk.

           rektor                                                        kancellár