Nem kell tanárnak lenni a tanításhoz

A tanárhiány problémáját látszólag megoldották: bizonyos tantárgyak esetében kis túlzással már bárki felállhat a katedrára. Erre egy augusztus végén megjelent ad lehetőséget, amely akár vissza is vetheti az oktatás színvonalát, különösen a természettudományi tárgyaknál

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/oktatas-termeszettudomany-koronavirus-pedagogushiany/q0lxdwk?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

Ingyen tabletet adna az LMP a közoktatásban

Az LMP szerint nem várhat tovább az oktatási rendszer digitális átállása. A párt azt javasolja a kormánynak, hogy minden általános- és középiskolás diáknak, valamint az őket oktató tanároknak adjon egy tabletet. Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes kijelentette: a mintegy 1 millió 250 ezer diáknak és 111 ezer pedagógusnak adott tablet 50 milliárd forinttal terhelné a költségvetést, ami szerinte aprópénz a büdzsé számaihoz képest.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/09/14/ingyen-tableteket-adna-az-lmp?source=hirkereso

 Megkezdik a tanévet a Színház és Filmművészeti Egyetemen

A múlt heti rektori határozat értelmében megkezdik a tanévet a Színház és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) - közölte Upor László, SZFE szeptember végén távozó, rektori feladatokat ellátó rektor helyettese az intézmény hétfői sajtótájékoztatóján. Az eseményen közölték: a miniszterelnököt kéri fel arra az egyetem távozó vezetése, hogy függessze fel az intézmény fenntartói jogait átvevő kuratóriumot.

https://index.hu/belfold/2020/09/14/megkezdodik_a_tanev_a_szinhaz_es_filmmuveszeti_egyetemen/

Levél az egyetemfoglalóknak

Levelet írt az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületét lezáró egyetemisták vezetőjének. A tárca hangsúlyozza: az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának kijelölése a jogszabályi rendelkezések betartásával történt.

https://magyarnemzet.hu/belfold/level-az-egyetemfoglaloknak-8660616/

A Széchenyi István Egyetemen 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív.

https://eduline.hu/felsooktatas/20200915_Szechenyi_Istvan_Egyetem