Tisztelt Elnök Úr! Kedves Csaba!

 

A múlt héten készített felmérés alapján a PTE dolgozói közül 166 személy nincs beoltva, ebből 40 munkavállaló  2022.01.31. napjáig, 31 munkavállaló az FMK által engedett későbbi határidőben vállalta az oltás felvételét.

29 dolgozó elutasította az oltás felvételét, 54 dolgozó nem nyilatkozott és 12 dolgozó kérelme van folyamatban az FMK-nál. Utóbbi eljárások esetében feltételezem, hogy ezek közül néhány azóta lezárult.

A PTE a 2021.11.22. napján hatályba lépett 11/2021. számú rektori és kancellári együttes utasításban rendelkezett a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről, az utasítást mellékelem. Az utasítás személyi hatálya valamennyi munkavállalóra kiterjed, kivéve a távmunkaszerződés keretében foglalkoztatottakat.

A PTE Operatív Stáb a 3/2022. (I.24.) napján hozott állásfoglalásában szükségesnek tartotta hangsúlyozni, hogy  „Home Office” munkavégzés nem azonos a távmunkavégzéssel. A Home Office időszakos  jelleggel engedélyezett, míg a távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet számítástechnikai eszközzel végeznek és annak eredményét elektronikusan továbbítják és ellenőrzik.

A fentiekre figyelemmel azon  munkavállaló vonatkozásában, akik nem távmunkában végzik a tevékenységüket,  oltás vagy mentességi igazolás hiányában az RKU-ban előírt jogkövetkezményeket kell alkalmaznunk, ettől eltekinteni nem tudunk.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Hadnagy Emese
osztályvezető
kamarai jogtanácsos